1 Ocak 2009 Perşembe

Rıdvan Menteş

1928 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Rıdvan Menteş ortaöğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladıktan sonra Brüksel'de siyasal bilimler okudu ve Türkiye'ye döner dönmez reklam sektöründe çalışmaya başladı. Radyoda ilk kez yayınlanan İpana Bilgi Yarışması'nın yanı sıra Hürriyet gazetesinde çalıştığı dönemde güzellik yarışmaları, yerli ve yabancı otomobil çekilişleri, çeşitli tatil programları gibi halka dönük faaliyetler gerçekleştirdi.

1955 yılında, üyesi olduğu Uluslararası Reklamcılık Derneği'nin Zürih'te düzenlediği kongreye tek Türk delege olarak katılan Menteş, daha sonra Haldun Simavi'nin çıkardığı Günaydın gazetesinde Dış İlişkiler Müdürlüğü yaptı, 1979 yılında Hürriyet'e geçerek Erol Simavi Hürriyet Vakfı Genel Sekreterliği ve Hürriyet Dış İlişkiler Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Hürriyet çalışanları arasında "Ekselans", Galatasaray camiasında ise "Baron" olarak tanınan Rıdvan Menteş aynı zamanda Reklamcılığı Geliştirme Derneği'nin kurucu yönetim kurulu üyeliğini de üstlenmiş, derneğin 1977 yılında yapılan ilk genel kurulu sonunda başkanlığa getirilmişti.

Uzun yıllar boyunca Pars/McCann-Erickson'un ortakları arasında da yer alan Menteş, 1998 yılında, böbrek ve kalp tedavisi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home